LICHTLIJN VOOR HET WELZIJN

Een op de zes werknemers doet nachtwerk. Een groot gedeelte van deze werknemers werkt in de logistieke panden van internetwinkels. Want de claim ‘vandaag voor 23.59 besteld, morgen in huis’, kan alleen worden waargemaakt als mensen bereidt zijn nachtwerk te verrichten in de magazijnen. Rond de één miljoen mensen leeft hierdoor met een permanent verstoorde biologische klok. Dit kan leiden tot ernstige concentratie- en gezondheidsproblemen.

 

Licht heeft een grote invloed op onze biologische klok. Met behulp van Human Centric Lighting passen wij de lichtkleur en intensiteit aan op het moment van de dag.. of nacht. Daarbij wordt kunstlicht zodanig aangeboden om het concentratievermogen en de alertheid te bevorderen, zonder de biologische klok te verstoren. Deze technologie was reeds beschikbaar voor kantoorarmaturen, en maakt nu de stap naar logistiek en industrie!

LICHTLIJN DIE HET DAGLICHT NABOOTST

Met de nieuwe E-Line LED ACTIVE varianten leggen wij de focus nu op de werknemers in de logistiek en industrie. Dankzij een speciale led module is onze nummer één lichtlijn namelijk geschikt voor HCL. De geïntegreerde warme en koude leds kunnen de kleurtemperatuur gedurende dag en nacht laten variëren tussen 2.700 en 6.500 Kelvin. Daarmee bootst de kunstverlichting natuurgetrouw de daglicht cyclus na en ondersteunt daarmee actief de biologische klok.

In onze fabriek in Duitsland brengen wij HCL in praktijk. Bekijk onderstaande video voor een impressie.