De verschillende smaken van LiveLink

Het is alweer een tijdje geleden dat TRILUX en Steinel samen LiveLink op de markt brachten. Een intelligent lichtmanagement systeem waar we ontzettend trots op zijn! Na de lancering hebben we natuurlijk niet stilgezeten, we blijven constant verbeteringen aan het systeem en de software toevoegen. LiveLink is van een product geëvolueerd tot een filosofie en hét platform voor intelligentie binnen TRILUX.

In een aantal artikelen stonden we al eerder stil bij de kracht van het systeem LiveLink. Zo lieten we je reeds kennis maken met de LiveLink Cloud, konden we met trots melden dat LiveLink nu ook geschikt is voor biodynamische Human Centric Lighting toepassingen en hebben we jou bijgepraat over de basisfunctionaliteiten. Maar wat zijn nou precies alle mogelijkheden van LiveLink en welke verschillende opties zijn er beschikbaar? Dat lees je hieronder.

LiveLink Basic – instap oplossing

LiveLink Basic, de naam verklapt het eigenlijk al een beetje, is de basis instap tot intelligentie doormiddel van daglicht- en aanwezigheidsdetectie. Het systeem kan worden ingeregeld met een smartphone of tablet dankzij een Bluetooth verbinding en de LiveLink Basic Install app (Let op: dit is een andere app dan de standaard LiveLink Install app). De sensor en controller van LiveLink zijn geïntegreerd in één product. Dat maakt verdere programmatie overbodig. Enkel de LiveLink Basic sensor met DALI bekabeling aansluiten op de armaturen en voorzien van een voeding is voldoende. Een prijsbewuste oplossing voor een ruimte met beperkte eisen voor de lichtsturing.

LiveLink WiFi – Single Room Solution

De meest bekende oplossing van LiveLink is toch wel LiveLink WiFi. Deze controller werkt in combinatie met de speciale LiveLink Steinel sensoren. LiveLink WiFi is een decentrale ruimteoplossing op basis van DALI. Dat maakt dit systeem de ideale oplossing als het systeem nét iets meer flexibiliteit moet bieden in de ruimte dan de Basic oplossing. Bijvoorbeeld door het programmeren van scenes of het achteraf eenvoudig aanpassen van functionaliteiten.

 

LiveLink WiFi Wireless

Sinds eind 2019 is hier de LiveLink WiFi wireless oplossing aan toegevoegd, waarmee het mogelijk is om armaturen zonder DALI bekabeling aan te sturen doormiddel van een radiografisch Zigbee signaal. Dit is een ideale renovatie oplossing als er geen DALI bekabeling in het pand aanwezig is, maar toch een maximale energie-efficiënte behaald dient te worden met daglicht- en aanwezigheidsdetectie. Naast draadloze aansturing, kan de controller ook uitgebreid en gecombineerd worden met bedrade DALI componenten.

LiveLink Premium

Dit is dé oplossing bij uitstek voor als er een stap gemaakt dient te worden naar een smartbuilding. Dankzij deze centrale oplossing zitten alle LiveLink componenten voor het gehele gebouw in één kast. Vanuit één centrale server wordt de verlichting voor het gehele gebouw geprogrammeerd. Het systeem LiveLink Premium maakt het mogelijk om gebouwplattegronden te implementeren en koppelingen te maken met bestaande gebouwbeheersystemen. Daarmee komt de stap naar een smartbuilding erg dichtbij.

Een systeemoverzicht. LiveLink Basic vs. LiveLink WiFi vs. LiveLink Premium

Functionaliteit

LiveLink Basic

LiveLink WiFi

LiveLink Premium

Aanwezigheids- en daglichtdetectie

Controle met app

Lichtscenario's en -scenes

Basislicht

Wireless renovatieoplossing

Human Centric Lighting

Connectie met Cloud

Integratie gebouwplattegrond

Connectie met gebouwbeheersysteem

Back-up functie

Wil je weten welke LiveLink oplossing de beste oplossing voor jou is? Neem dan contact op met:

Martijn den besten
BDM Solutions & Services