Upgrade in 44 seconden een TL-lichtlijn naar led

Slechts 44 seconden heb je nodig om een conventionele TRILUX lichtlijn (voorzien van TL-technologie) te upgraden naar led. Dankzij het modulaire montagevriendelijke productontwerp, kunnen de draagprofielen van conventionele TRILUX lichtlijnen namelijk blijven hangen bij een switch naar led-lichtlijnen. En het mooie? Je hebt er geen gereedschap bij nodig!

Upgrade

De bestaande TL-verlichting kan daarmee zonder elektrotechnische ingrepen worden vervangen. Het upgraden gaat als volgt:

  1. Haal uit voorzorg de spanning van de lichtlijnen
  2. Zorg ervoor dat je bij de lichtlijnen kan komen met behulp van een hoogwerker
  3. Verwijder de optiek
  4. Verwijder de reflector
  5. Verwijder de bestaande TL-buis
  6. Verwijder de zogeheten ‘apparatendrager’
  7. Klik de nieuwe ledmodule op dezelfde plek terug in de lichtlijn
  8. Herhaal deze acties totdat alle lichtlijnen zijn vervangen
  9. Schakel de spanning weer in
  10.    Gratis tip: laat je oude armaturen en lichtbronnen afvoeren via WeCycle!

Duurzaam ontwerp

Waar de conventionele lichtlijn uit meerdere onderdelen (apparatendrager, lichtbron, optiek en reflector) bestaat, is de led module ontworpen uit slechts één component. De apparatendrager, de leds en de optiek zijn bij de nieuwe lichtlijnmodules namelijk verenigd in één kant-en-klaar armatuur. Naast het montagegemak en daarmee een aanzienlijke tijdbesparing, zorgt dit voor minder verpakkingsmateriaal en neemt het systeem minder ruimte in beslag bij opslag en transport. Dat maakt de oplossing nóg milieuvriendelijker.

Ander fabricaat?

Geen probleem. Er zijn diverse mogelijkheden om TRILUX ledmodules te monteren op  bestaande draagprofielen van andere fabricaten. Vraag gerust naar de mogelijkheden.