Voorkom dat je klant led-subsidie en jij een opdracht misloopt (deel 2)

Natuurlijk wil je niet dat een klant, tijdens een investering in ledverlichting, zijn subsidie misloopt. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende subsidiemogelijkheden dat het soms nog best lastig kan zijn om alles te regelen. In het vorige deel hebben we het voornamelijk gehad over de EIA-subsidie en de nieuwste ontwikkelingen. Maar welke subsidies zijn er nog meer? En hoe kan TRILUX helpen om het allemaal wat gemakkelijker te maken? Je leest het hier.

Subsidie voor milieuvriendelijke technieken

In deel één van dit tweeluik hebben we het voornamelijk gehad over de EIA-subsidie. Dan hebben ook nog de MIA-subsidie (Milieu-investeringsaftrek) en de VAMIL-subsidie (willekeurige afschrijving milieu-investeringen). Hiermee kan je klant fiscaal voordelig investeren in milieuvriendelijke technieken. De MIA heeft voor 2018 een budget van €99 miljoen gekregen en de VAMIL heeft voor dit jaar met een budget van €40 miljoen. Door gebruik te maken van de MIA-regeling profiteren je opdrachtgevers van een investeringsaftrek die, bovenop hun gebruikelijke investeringsaftrek, kan oplopen tot 36% van hun investeringsbedrag. Met de VAMIL-subsidie kunnen zakelijke klanten zelfs tot wel 75% van hun investeringskosten afschrijven.

Het aanvragen van de subsidies kan de klant zelf doen, op een door hemzelf te bepalen tijdstip, en levert zowel een liquiditeit- als een rentevoordeel op. Alle bedrijfsmiddelen die in aanmerking komen voor een MIA- en/of VAMIL-subsidie zijn opgenomen in de milieulijst van RVO (Rijksdienst van Ondernemend Nederland). Onder bepaalde voorwaarden kunnen ook overige bedrijfsmiddelen in aanmerking komen. Hiervoor moet een voorstel worden ingediend, maar is het proberen zeker waard!

Alle kleine beetjes helpen

Bedrijven die investeren in bedrijfsmiddelen kunnen in aanmerking komen voor de Kia-subsidie (kleinschaligheidsinvesteringsaftrek) en dan een bedrag van hun fiscaal te belasten winst aftrekken. De hoogte van de KIA-subsidie hangt af van het geïnvesteerde bedrag. Doorgaans krijgt je klant hiermee een financieel voordeel van 5,6% op. Toch mooi meegenomen!

Voor sportclubs heeft de overheid de EDS-subsidie in het leven geroepen. Hierbij staat EDS voor Energiebesparing en Duurzame energie Sportaccommodaties. Deze subsidie is bedoeld voor investeringen in energiebesparing en de toepassing van duurzame energie. Er is voor sportclubs subsidie mogelijk tot 30% van de installatiekosten.

Milieuvriendelijke maatregelen stimuleren

Een hele mond vol, de subsidie ‘Energiebesparende maatregelen en duurzame energie bij zorginstellingen’. Deze subsidie stimuleert zorginstellingen om energiebesparende maatregelen te nemen, duurzame energie te gebruiken en een keurmerk voor verduurzaming te verkrijgen. De subsidie geldt onder meer voor het toepassen van ledverlichting. Voor het nemen van maatregelen heeft de overheid €4,2 miljoen beschikbaar gesteld.

Zullen wij je helpen?

TRILUX heeft voor subsidie-advies en subsidieaanvragen rondom ledverlichting een samenwerkingsovereenkomst gesloten met het gespecialiseerde bedrijf Subvention B.V. gevestigd in Zwolle en Enschede. Wil je een specialistisch advies? Laat het ons dan weten! Wij zorgen er dan voor dat de juiste specialist binnen deze organisatie rechtstreeks en vrijblijvend contact met je opneemt voor een specialistisch advies en het eventueel verzorgen van de led subsidieaanvraag.