Wat betekent Multilumen (ML)?

Iedere fabrikant hanteert zijn eigen strategie om zich te onderscheiden in de overvolle markt van LED-producten. Dat is juist in het instapsegment niet eenvoudig, omdat productseries veel op elkaar lijken en de kostprijs niet te hoog mag zijn. Toch zijn er zo nu en dan vernuftige uitvindingen die het leven van de installateur vereenvoudigen. En dan ontstaat er weer een techniek met bijhorende term, die wellicht voor sommigen wat uitleg nodig heeft. Zo ook Multilumen. Deze term is een nog veelal onbekende techniek in de LED verlichtingsmarkt. Zonde eigenlijk, want met behulp van een Multilumen switch kun je de lichtsterkte van een armatuur zelf, tijdens de installatie bepalen.

Multilumen technologie

Het aantal lumen omschrijft de eenheid van de lichtstroom. Oftewel: de hoeveelheid licht die in verschillende richtingen uit een armatuur straalt. De totale hoeveelheid lumen hangt af van het vermogen van de lichtbron (het armatuur) en de gekozen lichtkleur. Bij standaard armaturen is het vermogen van het armatuur af fabriek ingesteld. Door de Multilumen switch te gebruiken, kun je de lichtsterkte van een armatuur gedurende de installatie zelf bepalen. Dat betekent dat je door de schakelaar in een bepaalde stand te zetten, de LED-module en driver een andere lichtsterkte (lumen) kan laten uitstralen.

Voordelen van Multilumen

Door de inzet van een Multilumen driver kan hetzelfde armatuur gebruikt worden voor twee, of zelfs drie verschillende lichtniveaus. Daardoor kun je met één product meerdere verlichtingstaken voltooien. Ook bestaat de mogelijkheid om de lichtsterkte eenvoudig naar wens van de eindgebruiker aan te passen. Door de switch op het armatuur te verzetten, kun je de gewenste lumen output zelf selecteren. Hierdoor zit je nooit vast aan een vooraf ingestelde lichtsterkte, maar kun je ter plekke kiezen voor de gewenste lichtopbrengst.

Twenty3

De meeste armaturen uit het TRILUX Twenty3 portfolio zijn geschikt voor de Multilumen technologie. Deze armaturen zijn doorgaans op voorraad bij de elektrotechnische groothandel, worden verkocht onder een ideale prijs-kwaliteitverhouding en worden geleverd met drie jaar garantie. Alle Twenty3 armaturen zijn ENEC-gecertificeerd en kenmerken zich door een zeer snelle en eenvoudige installatiewijze.

Heeft u vragen over de Multilumen technologie? Of aanvullende vragen over het TRILUX Twenty3 portfolio? Neem dan gerust contact op met:

Peter van Duivendijk
Business Developer Online & Trade